Блогът на virtualni.com

Блог за домейни, хостинг и други свързани с услугите, които предлагаме теми.

Нови правила на ICANN за регистранти на gTLD домейни

Новите правила засягат собствениците на gTLDs като .COM, .NET, .ORG, .BIZ, .INFO, .NAME, .ASIA, .PRO, .TEL и .MOBI и влизат в сила от 01.01.2014г. Според новите регулации, ако се изпрати проверка на валидност и не бъде потвърден имейла, който се изпраща до адреса, посочен за собственик (owner) в 15 дневен срок, домейнът ще бъде спиран временно от централния регистратор, докато не бъде въведен и потвърден коректен имейл адрес. Проверки ще се инициират при следните случаи:

- регистрация на домейн.

- трансфер на домейн.

- промяна на имейл адрес, име или фамилия, посочени за собственик.

- връщане обратно на писмо, изпратено за напомняне за подновяване, до адреса, посочен за собственик.

- връщане обратно на писмо, изпращано веднъж годишно (WDRP) с информация за данните за домейна, до адреса, посочен за собственик.

С новите правила ICANN цели да се гарантира актуалност на данните за собственик и възможност за непрекъсната комуникация.

Ако притежавате такъв домейн Ви препоръчваме колкото е възможно по-скоро да проверите дали имейл адреса, който сте въвели в контактите е валиден.

Ако поръчате gTLD домейн от нас или правите промени по контактите на вече регистриран при нас домейн и не получите имейл за валидация, моля, свържете се с нас.

автор: Мартин Василев дата: 2014-01-16 17:40:37 категория: съобщения етикети: домейни, gTLDs, ICANN
коментари:


През 2014 година предстои да се появят няколкостотин нови TLDs.

Освен добре познатите ни .com, net., org през 2014 година ще се появят за регистрация и домейни като : .BIKE, .CLOTHING, .GURU, .HOLDINGS, .VENTURES, .PLUMBING, .SINGLES, .CAMERA, .LIGHTING, .EQUIPMENT, .ESTATE, GRAPHICS, .GALLERY, .PHOTOGRAPHY и още стотици подобни. Предвидено е да има и такива домейни, които да са само и единствено за определена компания и няма да се предлагат за масова регистрация. Новите TLDs представляват най-голямата промяна в бизнеса с домейни през последното десетилетие. Разбира се ние ще Ви предложим за регистрация тези TLDs през новата 2014г.
автор: Мартин Василев дата: 2013-12-30 13:09:20 категория: съобщения етикети: домейни, TLDs
коментари:


Плащане с крипто-валути Bitcoin и Litecoin

virtualni.com вярваме в развитието на децентрализираните и независими крипто-валути. В подкрепа на това интегрирахме система за разплащане с двете най-популярни валути Bitcoin и Litecoin. Ако разполагате с Bitcoin или Litecoin имате възможност лесно и бързо да платите за всички предлагани от нас продукти.
автор: Мартин Василев дата: 2013-12-30 11:37:39 категория: съобщения етикети: разплащане, виртуални валути, bitcoin, litecoin
коментари: